So this is me…

Als proud mom van twee kids heb ik zelf ook een hele zoektocht gehad om die info te vinden over gezonde voeding die bij mij paste en waarvan ik ondertussen overtuigd ben dat het gezond is en ons gezond maakt. Ook ik ben begonnen met een ‘sinner-period’. Vooral zo rond m’n puber- en studietijd koos ik alleen maar waar ik zin in had en dacht ik echt niet na of het gezond was of niet. Sterker nog, ik was me er echt niet van bewust wat de voeding die ik wel at, voor gevolgen had voor mijn lichaam. Door de nodige continue voedsel-cravings ben ik uiteindelijk 12 kilo te zwaar geworden. (lees: 12 kilo boven wat voor mij wenselijk is/ gezond is.) Nog belangrijker, ik was veel moe en had behoorlijke moodswings. Na mijn reis door Sri-Lanka ben ik aanraking gekomen met de bijzondere eigenschappen van voeding uit de natuur. Na deze fantastische reis heb ik het roer omgegooid.
“Desperately time for a change!”
Ik wilde mijn voeding gaan veranderen, maar waar begin je dan in vredesnaam? Wat is nu gezond en wat niet? Terwijl ik dingen ging veranderen had ik eigenlijk geen idee waar ik mee bezig was. Zo begon ik met het vervangen van snelle koolhydraten door trage maar ook verhoogde ik mijn inname aan vetloze producten, niet wetende wat er dan wel in zit…

Waarom maakte ik dan deze keuzes?

Veel heb ik gehoord via via en andere dingen heb ik online gevonden in de allergrootste wir-war aan info. Serieus,.. er staat veel te veel info op internet op er ook nog maar iets van wijs uit te worden. Oftewel.. ik wist eigenlijk nog steeds niet waar ik mee bezig was. De ene website verteld me dat ik koolhydraten compleet moet skippen en een andere website zegt vervolgens dat dit helemaal niet oké is. So… tell me?! What’s real?

Sporten is essentieel

Naast het aanpassen van mijn voeding heb ik ook mijn manier van sporten aangepakt. Ik kletste liever als dat ik mijzelf in het zweet werkte. Het kletsen heb ik maar verplaatst naar andere momenten en ik heb de frequentie opgeschroefd naar 3 à 4 keer per week. Betekend niet dat iedereen dat zou moeten, dit is enkel wat ik destijds heb gedaan. Het zette bij mij wel de “motor” aan.  Samen met de aangepaste voeding zorgde dit ervoor dat ik een jaar later mij super energiek en fit voelde en als ik in de spiegel keek was ik super blij met mezelf.

Van de cijfers naar voedingsadviseur

Jarenlang heb ik gewerkt in de cijfers en heb ik zelfs een eigen administratiekantoor opgezet. Het ontnam me alleen energie in plaats van dat ik het er van kreeg. Er was echter 1 onderwerp waar ik altijd super veel interesse voor heb gehad en waar ik andere ook in mee wil nemen. Daarom heb ik de opleiding gevolgd tot natuurvoedingsadviseur. Ik geloof niet in de schijf van 5 maar in de werkelijke voedingswaarde in voeding zelf en hoe dit ons gezond maakt, fit laat voelen en energiek. Dat is wat ik anderen wil meegeven.

“Your way to a healthy you!”