Vegan fruity carrot cake

De laatste tijd poppen er steeds meer mensen op in mijn omgeving die kampen met melkeiwit-, lactose- of gluten intolerantie. Ontzettend vervelend maar gelukkig zijn er ook veel oplossingen en alternatieven beschikbaar tegenwoordig.

Zo wil ik graag een recept delen van The Green Happiness dames. Het is een overheerlijk taartje zonder suiker of gluten en veganistisch.

Ingrediënten:

  • 100 gr. Boekweitmeel
  • 1 tl vanille essence
  • Snuf zout
  • 200 gr. fijngeraspte wortel
  • 100 gr. ontpitte medjoul dadels
  • 1 rijpe banaan
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 250 gr. rood fruit (bijv blauwe bessen/frambozen)
  • 50 gr. boekweitvlokken of grove havermout
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kokosolie
  • 2tl speculaaskruiden

Serveren met 200 gr. seizoensfruit.

Hoe maak je hem?

  1. Je verwarmt je oven voor op 180 graden.
  2. Meng het meel, de vanille, bakpoeder, wortels, dadels, banaan en plantaardige melk in je keukenmachine tot een dik en glad beslag.
  3. Smeer de bodem van je springvorm in met bijv. kokosolie of bekleed hem met bakpapier.
  4. Giet het beslag in de vorm. Er zal zit een mooi rondje vormen in het midden van je bakvorm zonder dat deze de randen raakt. Top!
  5. Verdeel het rode fruit er over.
  6. Maak van de boekweitvlokken/havermout, de kokosbloesemsuiker, kokosolie en speculaaskruiden een kruimelig deeg en strooi dit nog over het fruit.
  7. Bak het taartje 50/60 minuten in je oven. Hij is gaat als je prikker schoon blijft.
  8. Serveer met het seizoensfruit en geniet!

Recept is oorspronkelijk van The Green Happiness

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *