Binnen ons gezin hebben we echte alltime favorite. Zeker als er dagen zijn geweest waarbij toch wat cheatmomenten voorbij zijn gekomen, is dit direct hetgeen wat ‘s avonds de oven in wordt geschoven.
Het recept is eigenlijk super simpel.
Voorbeeld voor 3 à 4 personen:
- 1 Aubergine in partjes
- 1 Courgette in partjes
- 1 grote zoete aardappel in frietjes gesneden
- 2 rode uien in partjes
- Half bakje champignons door midden gesneden
- 5 medjoul dadels in 4 zonder pit
- 4 tenen knoflook met schil
- 5/6 wortels in partjes
- 15 cherrytomaatjes
- 5 kriel aardappels in partjes
Vervolgens de oven voorverwarmen op 200 graden. Alles op de ovenschaal met bakpapier. Gebruik kruiden die je lekker vindt zoals bijvoorbeeld tijm of gerookte paprikapoeder en verspreidt dit over de groenten.
Vervolgens in 30/40 minuten de groenten grillen.
Tahinsaus:
- 5 grote eetlepels donkere tahin
- 1 eetlepel appelazijn
- Eetlepel honing
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel olie naar keuze
- Water naar hoeveelheid om het een gladde saus te maken.
Het lekkere met deze saus is dat alle smaken er in terug komen. Zoet, zout, zuur en eventueel kun je nog chili toevoegen als je het pittig wilt maken.
Enjoy!!!
Oh en de volgende dag als lunch de leftovers is echt fantastisch!!