Fluweelzachte pompoensoep

Jaren geleden ben ik eens begonnen met een heerlijk recept van Jamie Oliver en basis gebruik ik nog steeds. Ondertussen geef ik het mijn eigen twist en kijk ik vooral welke groente er nog meer bijna het loodje legt en heerlijk mijn soepje kan verrijken.

Hier onder zie je de basis die ik eigenlijk altijd gebruik.

Dit keer heb ik er extra wortels aan toegevoegd, bloemkool en courgette. Oh en de volgende dag is hij NOG lekkerder!

Basis Ingrediƫnten

  • 1 pompoen. Zelf gebruik ik of fles of oranje pompoen.
  • 16 salieblaadjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 a 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote winterpeen of minimaal 5 bospenen
  • 2 takjes Rozemarijn (vers of gedroogd)
  • Olijfolie
  • Soeppan
  • 1 grote pot kippenbouillon van de soepfabriek of 2 blokjes bouillon naar keuze.
  • In totaal 1 liter vocht.

How to make

  1. Snipper de ui, pers de knoflook.
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.
  3. Schil eventueel de pompoen (oranje pompoen is dit niet noodzakelijk) en ontpit hem en snijdt in blokken.
  4. Bak de salieblaadjes tot ze donkergroen worden in een flinke scheut olijfolie om de aroma’s in de olie te krijgen. Pak deze er voorzichtig uit met een tang en leg ze op een keukenrol. Deze gebruiken we straks als garnering.
  5. Voeg direct de ui en knoflook toe aan de olie zodat deze niet te veel verbrand en fruit het zacht.
  6. Voeg vervolgens de bleekselderij, wortel en rozemarijn toe aan en bak dit een aantal minuten. Als goed is wordt het een heerlijk geurig geheel.
  7. De pompoen, de bouillon en het water voeg je als laatste tegelijk toe. Deksel er op en 20 minuten koken.
  8. Pureren en eventueel naar smaak nog peper en/of zout toevoegen.
  9. Garneren met een paar crispy salieblaadjes en een lekker broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *