Recept Golden Milk

Gisteren stond ik als diëtist voor Dr Good Food in Ekoplaza in Alkmaar. Wat was dat ontzettend leuk en wat kwamen er een interessante gesprekken uit voort.

Ik deelde daar onder andere een ‘medicijndoosje’ met verse Kurkuma uit. Het medicijnbommetje voor het lichaam.

Waarom is Kurkuma nu zo gezond voor ons lichaam?

    Er zitten 20 stoffen in die antibiotisch werken voor het lichaam
    14 stoffen in Kurkuma zijn kanker remmend
    12 stoffen zijn tumor remmend
    10 ontstekingsremmend
    10 verschillende antioxidanten
    Kurkuma is goed tegen Alzheimer en dementie en zelfs goed bij ernstige hersenbeschadiging.
    Goed tegen artritis.
    Het heeft een kanker remmende werking en ondersteund goed bij de behandeling.
    Het werkt goed tegen depressie.
    Door de ontstekingsremmende- en antibiotische stoffen, werkt het uitstekend tegen allergieën en verkoudheid.
    Het helpt controle te houden op diabetes.
    Verbetert de stofwisseling.
    En helpt tegen galstenen.

Zelf vind ik Kurkuma het lekkerste verwerkt in Golden Milk. Om Golden Milk te maken heb je de volgende ingrediënten nodig voor 2 glazen:

  • 1 theelepel geraspte verse Kurkuma
  • 1 theelepel geraspte verse gember.
  • 2 glazen amandeldrink of een andere plantaardige drink.
  • Snufje kaneel
  • Snufje zwarte peper
  • Honing naar behoefte.

Het is eigenlijk heel simpel. Verwarm alles tegelijk in een pannetje tot de damp er goed vanaf komt en de Golden Milk mooi goudkleurig is en lekker goed warm.

Schenk het in een glas en voila! Een heerlijk kopje Golden Milk. Bij ons thuis groot favoriet in de avond.

Belangrijke en leuke weetjes:

De zwarte peper in Kurkuma zorgt er voor dat de werking ervan 1000x wordt versterkt. Onvoorstelbaar toch? Ditzelfde doet olie of amandelmelk!

Kurkuma moet je altijd eerst verwarmen voor je het eet/drinkt. Door het te verwarmen, zorg je ervoor dat de voor het lichaam giftige stoffen verdwijnen en is het onmisbaar geworden voor ons lichaam.

Kurkuma is ook heerlijk te verwerken is alle rijstgerechten die je maakt of bij de rijst zelf toevoegen zorgt voor die mooie gele rijst. Een feestje op tafel of net die culinaire twist als je kookt voor anderen.

Deze wortel heeft nogal de neiging om een gele herinnering achter te laten op handen/snijplank. Draag daarom handschoentjes, of gebruik bijvoorbeeld een vorkje bij het snijden of raspen. Die snijplank? Die kan eventjes geel blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *